Moslimské bratstvo vyzvalo na ďalšie protesty

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 06:23 • 2 min
Moslimské bratstvo vyzvalo na ďalšie protesty

KÁHIRA - Egyptské Moslimské bratstvo a jeho islamistickí spojenci vyzvali dnes na ďalšie protesty po tom, ako v pondelok v Káhire zahynulo 51 ľudí, keď armáda začala strieľať na prívržencov zosadeného islamistického prezidenta Muhammada Mursího.

slovakia

left justify in out

Jeho podporovatelia obviňujú ozbrojené sily za streľbu do svojich radov pred areálom patriacim Republikánskej garde, kde je pravdepodobne Mursí zadržiavaný. Armáda tvrdí, že paľbu spustila ako reakciu na útok na svojich príslušníkov, napísala agentúra Reuters.

Novinárov arabskej televízie al-Džazíra vyhodili z tlačovej konferencie egyptských ozbrojených síl a hovorcov polície o zabití desiatok prívržencov zosadeného prezidenta.

V miestnosti vypukol chaos po tom, ako niekoľko novinárov skandovalo "al-Džazíra von," kým tím arabskej televízie neodišiel. Polícia ani armáda im v tom nebránili.

Televízia al-Džazíra má sídlo v Katare, ktorý podporoval Mursího. Viacerí pozorovatelia televíziu odsúdili za to, že o udalostiach v Egypte informovala nevyvážene v prospech zosadenej hlavy štátu, doplnila agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies