Moslimská zbohatlíčka: Sluhovia by nemali mať vlastný pas ani deň voľna, čo ak mi utečú?

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 18:24 • 2 min
Moslimská zbohatlíčka: Sluhovia by nemali mať vlastný pas ani deň voľna, čo ak mi utečú?

KUVAJT – Instagramová hviezda z Kuvajtu šokovala bezcitnými až krutými vyjadreniami o právach filipínskych robotníkov, ktorí pracujú v zámorí.

slovakia

left justify in out

Kozmetická bloggerka Sondos Alqattan zo zahalenou hlavou kritizovala nový zákon podľa, ktorého môžu mať Filipínci pracujúci v Kuvajte jeden deň voľna v týždni. Podľa Sondos by jej "služobníci" nemali mať svoj vlastný pas ani deň voľna. Obáva sa totiž, že by jej „otroci“ mohli utiecť a ona by sa o seba musela starať sama.

 

img

 

Sondos, ktorá má na Instagrame 2,3 milióna sledovateľov, zdieľala video so slovami:

"Nemáte tušenie, čo sa stane počas tých štyroch dní (v mesiaci), keď majú v rukách svoj pas. Tieto zmluvy sú len komédiou, ako môžete mať doma služobníkov, ktorí majú vlastné pasy, a čo je horšie, každý týždeň jeden deň voľna.

 

Ak utečú a vrátia sa do svojej krajiny, kto mi to vynahradí? Úprimne nesúhlasím s týmto zákonom a už nechcem žiadnu slúžku z Filipín.“

 

Za tieto slová sa na ňu teraz sypú vlny kritiky zo všetkých strán.

 

„Mala som ťa rada, lebo som si myslela, že si očarujúca žena, ale po tom, čo si povedala o domácich pomocníkoch z Filipín, je vidno, že si len pekná tvárička, ktorá je vnútri celá prehnitá,“ napísal jej niekto z vlastných fanúšikov.

 

img

Zdroj: Twitter

 

Ďalej, mnohé luxusné kozmetické značky s ňou okamžite ukončili spoluprácu a sponzorstvo. Informoval web Gulf News.

 

Max Factor uviedol: „Max Factor Arabia bol šokovaný komentármi týkajúcimi sa nového pracovného práva v Kuvajte. Max Factor Arabia berie tento incident veľmi vážne a okamžite pozastavil spoluprácu s bloggerkou Sondos Alqattan."

 

Francúzska značka M. Micallef a britská spoločnosť Chelsea Beautique jej dali tiež stopku.

"Sondos Alqattan nás úplne šokovala a hlboko ľutujeme vzťah s ňou, ktorý končíme s okamžitou platnosťou," povedal médiám hovorca M. Micallef.

 

 

Ľudia teraz žiadajú, aby ju opustili aj ďalšie značky.

 

 

Organizácia Migrante International, ktorá pracuje na podpore práv filipínskych robotníkov pracujúcich v zámorí, požaduje, aby sa Alqattan ospravedlnila: „Jej slová, akoby vyšli z úst otrokára a jej názory nás vracajú do temnej minulosti.“

 

Alqattan po kritike video rýchlo odstránila a zdieľala dlhý príspevok, v ktorom tvrdí, že jej slová neboli správne pochopené.

 

"Za žiadnych okolností v súčasnosti ani v minulosti som sa nesprávala zle k svojim služobníkom. Svojich zamestnancov považujem za rovnaké ľudské bytosti s rovnakými právami," napísala. Avšak, keďže ženy v moslimskom svete nemajú takmer žiadne práva, nedá sa to považovať za príliš dobrú mienku.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona