Moslimská lobistická skupina mobilizuje americkích moslimov aby podporila Clintonovú

NETKY.SK • 27 September 2016, 18:30 • 2 min
Moslimská lobistická skupina mobilizuje americkích moslimov aby podporila Clintonovú

WASHINGTON - Lobistická skupina amerických moslimov podporila dnes demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú.

slovakia

left justify in out

Vyhlásila tiež, že bude pracovať na mobilizácii moslimov v celých Spojených štátoch, aby v novembrových prezidentských voľbách nezvíťazil republikánsky kandidát Donald Trump. 

 

Skupina Emerge USA sa pokladá za najväčšiu politickú nátlakovú skupinu, ktorá si kladie za cieľ posilnenie "politického povedomia" moslimov v Spojených štátoch.

 

V priebehu svojej prezidentskej kampane Trump navrhol, aby bol moslimom zakázaný vstup na územie Spojených štátov, obhajoval monitorovanie mešít a kritizoval rodičov moslimského príslušníka amerických ozbrojených síl, ktorý padol v Iraku.

 

Skupina Emerge USA podrobila ostrej kritike aj Trumpove "bigotné" plány na riešenie prisťahovaleckej otázky.

 

"Tieto návrhy sú dokonale protiamerické a sú v rozpore so samotnou podstatou predstavy Otcov zakladateľov o tom, ako by mal tento veľký národ vyzerať. Tieto voľby majú pre Američanov moslimského vierovyznania zásadný význam, význam pre ich občianske práva a jestvovanie vôbec," uvádza sa vo vyhlásení.

 

Americkí moslimovia vyslovili Clintonovej podporu po prvej z troch prezidentských debát, v ktorej sa v noci nadnes stretla so svojím republikánskym protikandidátom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies