Moslimovia v Nemecku sa vyhrážali obchodnému reťazcu; logo vodky vraj uráža Alaha

NETKY.SK • 30 Január 2018, 14:09 • 2 min
Moslimovia v Nemecku sa vyhrážali obchodnému reťazcu; logo vodky vraj uráža Alaha

BERLÍN – V nemeckom meste Gelsenkirchen žiadali moslimovia odstrániť fľaše ruskej vodky značky Kaliskaya z regálov obchodov patriacich reťazcu Rewe. V opačnom prípade hrozili, že ich porozbíjajú.

slovakia

left justify in out

V čom bol problém? Ľavá časť loga im pripomínala nápis „Alah“ v arabčine, kým pravá časť podľa nich vyzerá ako had, ktorý ho ide zožrať. Väčšina bežných Európanov však zrejme vníma logo tak ako to zamýšľal grafik – ako fragment figúry štylizovaného orla.

 

Skupine moslimských mužov a žien sa logo nepáčilo až natoľko, že sa začala vážnym spôsobom vyhrážať zamestnancom troch obchodov v meste, od ktorých požadovali odstránenie fliaš. Prípad musela riešiť polícia, ktorá sa v tomto prípade, chvalabohu, nepriklonila k politickej korektnosti, ale – ako informovala – po preskúmaní loga nenašla žiadny náznak urážky Alaha. Zato si posvietila na samozvaných ochrancov viery. Pre denník Bild hovorca polície uviedol, že ako jedného z páchateľov identifikovala 41-ročného muža.

 

„Naše vyšetrovanie je v súčasnosti ukončené, vec je na štátnej prokuratúre,“ povedal hovorca gelsenkirchenskej polície Christian Zander. Z trestnoprávneho hľadiska ide podľa neho o donucovanie.

 

K incidentom došlo už v novembri a decembri, ale podrobnosti zverejnili až po uzavretí policajného vyšetrovania.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies