Moslimovia v Čechách zvažujú podanie trestného oznámenia na Okamuru

NETKY.SK • 6 Január 2015, 08:24 • 2 min
Moslimovia v Čechách zvažujú podanie trestného oznámenia na Okamuru

PRAHA - Ústredie moslimských obcí v Českej republike možno podá trestné oznámenie na predsedu hnutia Úsvit Tomia Okamuru.

slovakia

left justify in out

Ten na internete podporil článok podpredsedu hnutia Jiřího Kobzu, ktorý v ňom vyzýva na obťažovanie moslimov napríklad "vodením prasiat" okolo mešít. Informoval o tom v pondelok Český rozhlas (ČRo). Predseda Ústredia moslimských obcí Muníb Hasan Alravi tvrdí, že Okamura sa takto prezentuje na internete dlhodobo. Napriek tomu uvažuje o trestnom oznámení.
      

"Uvažujeme, samozrejme. Nevynechávame ani túto možnosť, že uvažujeme o trestnom oznámení," povedal pre Český rozhlas Alravi. Okamura síce pripúšťa, že keby písal článok sám, niektoré výrazy by pravdepodobne nepoužil. Ani prípadné trestné oznámenie však jeho postoj nezmení.
      

"Nikdy neustúpim z boja proti radikálnemu islamu. Ja nikdy nechcem, aby sa radikálny islam zakorenil v Českej republike," zdôraznil Okamura. Svojho šéfa kritizuje poslanec Úsvitu Milan Šarapatka, ktorý sa odmieta podieľať na zahraničnej politike hnutia, dodáva Český rozhlas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona