Moslimovia podpálili budhistické chrámy kvôli fotografii na Facebooku

NETKY.SK • 30 September 2012, 19:13 • 2 min
Moslimovia podpálili budhistické chrámy kvôli fotografii na Facebooku

Moslimovia podpálili budhistické chrámy kvôli fotografii na Facebooku - Krimi Rozhnevaní moslimovia dnes v Bangladéši podpálili najmenej päť budhistických chrámov a zničili vyše sto domov, patriacich ľuďom z tejto náboženskej menšiny. Dav niekoľkých tisíc

slovakia

left justify in out

img

Rozhnevaní moslimovia dnes v Bangladéši podpálili najmenej päť budhistických chrámov a zničili vyše sto domov, patriacich ľuďom z tejto náboženskej menšiny.

Dav niekoľkých tisícov demonštrantov podpálil pred úsvitom chrámy v okrese Coxov bazár, ležiacom zhruba 350 kilometrov juhovýchodne od Dháky.

Moslimov rozhnevala fotografia na sociálnej sieti Facebook, ktorá ukazovala muža, ako šliape po posvätnej knihe moslimov. Konto na Facebooku údajne patrilo budhistovi.

Poriadok pomohli obnoviť vojaci po tom, ako vandali zaútočili na domy budhistov. Títo tvoria zhruba 0,7 percenta zo 160 miliónov obyvateľov Bangladéša, ktorí sú prevažne moslimami.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies