Moslimovia na severe Malajzie odmietajú dať zaočkovať deti, vo vakcíne je vraj DNA prasiat

NETKY.SK • 26 Október 2015, 10:25 • 2 min
Moslimovia na severe Malajzie odmietajú dať zaočkovať deti, vo vakcíne je vraj DNA prasiat

KUALA LUMPUR - Moslimovia na severe Malajzie odmietajú dávať zaočkovať svoje malé deti, pretože sa objavili fámy, že očkovacia látka obsahuje prasaciu DNA. Námestník ministra zdravotníctva Hilmi Yahaya však dnes poprel, že by vakcína obsahovala biologický materiál ošípaných.

slovakia

left justify in out

Vo vystúpení pred poslancami malajzijského parlamentu Hilmi uviedol, že očkovanie bojkotujú najviac rodičia v prevažne roľníckom štáte Kedah na severe krajiny. Hilmi nespresnil počet detí, ktoré nepodstúpili očkovanie kvôli neopodstatneným obavám svojich rodičov. Ministerstvo zdravotníctva v reakcii na tento bojkot zintenzívni informačnú kampaň o očkovaní detí, a to najmä v odľahlých oblastiach krajiny, spresnil Hilmi. Ošípané sú v islame považované za nečisté zvieratá a ich konzumácia v akejkoľvek podobe je pre mohamedánov prísne zakázaná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies