Moskvu zasiahla silná víchrica: Vyžiadala si jednu obeť a dvoch zranených

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 12:27 • 2 min
Moskvu zasiahla silná víchrica: Vyžiadala si jednu obeť a dvoch zranených

MOSKVA - Jeden ľudský život, dvoch zranených a takmer 400 vyvrátených stromov si vyžiadala víchrica, ktorá sa v nedeľu podvečer a v noci nadnes prehnala nad Moskvou. Víchricu sprevádzal výdatný lejak, ktorý spôsobil problémy v doprave. Víchrica najviac postihla západnú časť ruskej metropoly.

slovakia

left justify in out

Obeťou je 23. ročná mladá žena, na ktorú v lesoparku spadol podmáčaný strom. Zraneniam na mieste podľahla. Dvaja ľudia - mladá žena a muž v dôchodkovom veku - utrpeli zranenia za podobných okolností, keď na nich spadli veľké vetvy, ktoré odčesol vietor. Ich stav lekári označili za stredne vážny, informovala agentúra RIA Novosti.

Padajúce stromy na viacerých miestach Moskvy poškodili verejné osvetlenie. Nepriaznivé počasie malo vplyv aj na premávku metra, keď voda zaplavila jednu zo staníc a keď na koľajnice na pozemnej časti trasy spadli stromy. Moskovské letiská kvôli silnému vetru odložili niekoľko letov.

Meteorologická služba informovala, že od nedeľňajšieho popoludnia do dnešného rána v Moskve spadlo 90 percent objemu zrážok obvyklého pre júl. Výdatné dažde sa tam pritom očakávajú aj dnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona