Moskvu stále zahaľuje smog, ale počet požiarov výrazne klesá

NETKY.SK • 18 August 2010, 13:40 • 2 min
Moskvu stále zahaľuje smog, ale počet požiarov výrazne klesá

Moskvu stále zahaľuje smog, ale počet požiarov výrazne klesá

slovakia

left justify in out

Počet lesných požiarov v Rusku sa výrazne znížil, ale ruskú metropolu Moskva stále zahaľuje čierny oblak dráždivého smogu.
      Podľa inštitútu Mosecomonitoring, ktorý monitoruje životné prostredie v Moskve, sú stále prekročené bezpečnostné limity oxidu uhoľnatého, uhľovodíkov a ďalších častíc znečisťujúcich vzduch.
      Smog a popol z lesných požiarov opäť zahaľuje väčšinu územia Moskvy od víkendu. Znečistenie však dosahuje nižšie úrovne ako v najhorších dňoch na začiatku augusta.
      Ministerstvo pre mimoriadne situácie informovalo, že počet aktívnych požiarov v okolí Moskvy sa od utorka znížil o polovicu.
      Počas najteplejšieho leta za ostatných 130 rokov sa rozhorelo tisíce malých i väčších požiarov najmä v strednom Rusku. Suchá a oheň pripravili Rusko o tretinu poľnohospodárskej úrody, na čo vláda zareagovala zákazom vývozu obilia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies