Moskva zváži zmiernenie embarga na dovoz z Grécka a Maďarska

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 15:29 • 2 min
Moskva zváži zmiernenie embarga na dovoz z Grécka a Maďarska

MILÁNO - Moskva zváži možnosti, ako v prípade Maďarska a Grécka zmierniť embargo na potravinové dovozy z krajín, ktoré uvalili na Rusko sankcie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v pondelok minister hospodárskeho rozvoja Alexej Uljukajev pre agentúru Sputnik. Do úvahy podľa neho prichádza mechanizmus, kedy by za spracovanie surovín od maďarských a gréckych dodávateľov zodpovedali firmy sídliace v Rusku podporované zahraničným kapitálom. "Skúmame riešenia, ako umožniť spoločnostiam z týchto krajín (Maďarsko a Grécko) vstúpiť na ruský trh," povedal Uljukajev.

 

Zmiernenie dopadov embarga prostredníctvom nepriamych dotácií by podľa neho bolo v súlade s pravidlami Svetovej obchodnej organizácie (WTO). V podobnom duchu sa počas víkendu vyjadril aj hovorca Kremľa Dmitrij Peškov.
Embargo na dovoz potravín zo štátov, ktoré uvalili na Rusko sankcie pre jeho rolu v ukrajinskej kríze, zaviedla Moskva v auguste 2014. Opatrenie zasiahlo výrobcov potravín v Európskej únii, USA, Kanade, Austrálii a Nórsku.

 

Ruský prezident Vladimir Putin počas februárovej návštevy Maďarska vyhlásil, že napriek sankciám by obe krajiny mohli v poľnohospodárstve spolupracovať. O zrušenie ruského embarga na dovoz ovocia požiadalo samotné Grécko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies