Moskva žiada prístup k zadržaným vojakom na Ukrajine

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 13:56 • 2 min
Moskva žiada prístup k zadržaným vojakom na Ukrajine

MOSKVA - Ruská vláda žiada prístup k dvojici ruských vojakov, ktorých údajne cez víkend zadržali na separatistickom východe Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v utorok oznámilo, že svoju žiadosť predložilo prostredníctvom veľvyslanectva v Kyjeve. Moskva poukazuje na potrebu "poskytnúť im nevyhnutnú pomoc v súlade s normami medzinárodného práva". Ruský rezort diplomacie zároveň zopakoval pondelňajšie tvrdenia ministerstva obrany, že "títo občania už neslúžia v ruských ozbrojených zložkách".

 

Ukrajinská armáda tvrdí, že dvoch Rusov zadržali príslušníci dobrovoľníckeho práporu Ajdar v meste Ščasťa ležiacom asi 20 kilometrov severne od povstalcami okupovaného Luhanska. V nedeľu sa na verejnosť dostal videozáznam, ktorý zachytáva vypočúvanie jedného zo zadržaných vojakov. Mladík sa na zázname predstavil ako seržant Aleksandr Aleksandrov, člen ruských špeciálnych síl z mesta Togliatti. Zároveň uviedol, že v oblasti okolo Luhanska operoval od 6. marca tohto roku a pôsobil v jednotke zloženej zo 14 vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies