Moskva žiada ospravedlnenie za článok o vražde ruského veľvyslanca

NETKY.SK • 21 December 2016, 16:41 • 2 min
Moskva žiada ospravedlnenie za článok o vražde ruského veľvyslanca

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí bude žiadať ospravedlnenie od šéfredaktora amerického denníka New York Daily News za článok o vražde ruského veľvyslanca v Turecku Andreja Karlova. Oznámila to dnes hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

slovakia

left justify in out

"Americký novinár a spisovateľ Gersh Kuntzman v New York Daily News napísal, že za 'Andreja Karlova neprelieva žiadne slzy'. Taktiež písal, že útok v Ankare mu pripomína atentát z roku 1938 na nemeckého diplomata Ernsta vom Ratha, ktorého zabil v Paríži židovský študent. Podľa Kuntzmana tak ako Karlov aj Rath bol verejnou tvárou krutosti - ale v tomto prípade genocídy zo strany Adolfa Hitlera, antisemitizmu a prichádzajúcej globálnej agresie," uviedla Zacharovová, ktorú citovala agentúra TASS.

 

"Okamžite odovzdáme správu šéfredaktorovi novín, ktoré zverejnili tento rusofóbny článok, ospravedlňujúci teroristický útok, a budeme žiadať ospravedlnenie," dodala hovorkyňa ruského rezortu diplomacie.

 

Kuntzman napísal článok s názvom "Atentát na ruského veľvyslanca Andreja Karlova nebol terorizmus, ale odplata za vojnové zločiny Vladimira Putina". Okrem iného napísal, že Karlov, Putinov muž v Turecku, bol verejnou tvárou vojnových zločinov tohto vražedného diktátora vo svete a tvárou domáceho útlaku.

 

Ruského veľvyslanca v Turecku Andreja Karlova postrelil v pondelok na výstave fotografií v Ankare 22-ročný príslušník ankarskej poriadkovej polície Mevlüt Mert Altintaš. Diplomat zraneniam podľahol. K zodpovednosti za vraždu sa prihlásila ozbrojená koalícia Džajš al-Fatah, ktorej členom je aj džihádistický Džabhat Fath aš-Šám (Front dobytia Sýrie), známy donedávna ako Front an-Nusra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies