Moskva zamietla sprievod na počesť bradatej víťazky Eurovízie

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 09:55 • 2 min
Moskva zamietla sprievod na počesť bradatej víťazky Eurovízie

MOSKVA - Moskovské úrady zamietli žiadosť aktivistov za práva homosexuálov, aby mohli usporiadať sprievod na počesť bradatej speváčky Conchity Wurstovej, tohtoročnej víťazky speváckej súťaže Eurovízie. Napísala to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vystúpenie rakúskej transgenderovej speváčky vyvolalo v Rusku kontroverziu. Niektorí obyvatelia vyzývali štátnu televíziu, aby Wurstovú vystrihla z finálového vysielania. Rusko dekriminalizovalo homosexualitu v 90. rokoch minulého storočia. V krajine však pretrváva silné nepriateľstvo voči gayom, uviedla AP.

 

Minulý rok v krajine schválili zákon zakazujúci šírenie "homosexuálnej propagandy" medzi maloletými. Na jeho základe sú tiež pravidelne zamietané žiadosti aktivistov o možnosť usporiadať demonštrácie za práva homosexuálov.

 

Agentúra Interfax citovala Alexeja Majorova, šéfa moskovského bezpečnostného oddelenia, ktorý vyhlásil, že pochod na počesť Wurstovej zamietli z obavy, že by mohol vyvolať potýčky medzi gaymi a ich oponentmi.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies