Moskva vyhostila maďarského diplomata

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 16:06 • 2 min
Moskva vyhostila maďarského diplomata

BUDAPEŠŤ - Rusko v stredu vyhostilo maďarského diplomata po tom, čo Maďarsko v súvislosti s kauzou Skripaľ predtým v znamení spojeneckej solidarity s Britániou vyhostilo jedného ruského diplomata. Informovala o tom agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení zverejnenom na internetovej stránke ruského rezortu diplomacie sa uvádza, že ministerstvo zahraničných vecí si predvolalo maďarského veľvyslanca Jánosa Ballu, ktorému odovzdalo protestnú nótu.

Jedného z pracovníkov maďarského veľvyslanectva v Moskve označil ruský rezort diplomacie za nežiaducu osobu. Moskva toto opatrenie podľa vyhlásenia urobila ako "odvetný krok za nepriateľské a nepodložené vyhostenie ruského diplomata na základe nepotvrdených obvinení Británie".

 

Bývalého dôstojníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v anglickom meste Salisbury, kde žili. Británia z útoku, pri ktorom bola použitá nervovoparalytická látka novičok vyvinutá v bývalom Sovietskom zväze, obvinila Moskvu. Rusko však akúkoľvek zodpovednosť za útok odmieta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies