Moskva varovala Spojené štáty, aby sa nemiešali do záležitostí Iránu

NETKY.SK • 4 Január 2018, 14:30 • 2 min
Moskva varovala Spojené štáty, aby sa nemiešali do záležitostí Iránu

MOSKVA - Rusko vo štvrtok varovalo Spojené štáty, aby sa nemiešali do záležitostí Iránu, ktorým aktuálne otriasajú protivládne protesty.

slovakia

left justify in out

"Varujeme Spojené štáty pred pokusmi miešať sa do vnútorných záležitostí Iránskej islamskej republiky," uviedol námestník ministra zahraničia Sergej Riabkov, ktorého vyjadrenie citovala oficiálna tlačová agentúra Tass.

 

Riabkov tiež uviedol, že Washington by chcel súčasnú situáciu v Iráne využiť na podkopanie medzinárodnej dohody, ktorá obmedzuje jadrový program Teheránu vrátane obohacovania uránu na desať rokov. Americký viceprezident Mike Pence v stredu vyhlásil, že Spojené štáty chcú, aby obmedzenia trvali dlhšie.

Iránom otriasajú najväčšie protivládne protesty od sporných volieb v roku 2009. Vyžiadali si už viac než 20 obetí na životoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona