Moskva varovala Kyjev pred použitím vojenskej sily na východnej Ukrajine

NETKY.SK • 19 Január 2015, 17:49 • 2 min
Moskva varovala Kyjev pred použitím vojenskej sily na východnej Ukrajine

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí dnes uviedlo, že Kyjev sa snaží riešiť krízovú situáciu na východnej Ukrajine pomocou vojenskej sily, čo je však podľa Kremľa "strategická chyba", ktorá môže vyústiť do "nezvratných následkov pre ukrajinskú štátnosť".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ide o najväčšiu, dokonca strategickú chybu ukrajinských úradov, ktoré sa spoliehajú na vojenské riešenie tejto krízy v ukrajinskej spoločnosti, ako aj všetkých problémov na juhovýchode krajiny," uviedol námestník ruského ministra zahraničných vecí Grigorij Karasin, ktorého citovala agentúra Interfax.
     

Proruskí separatisti obnovili dnes svoje útoky na ukrajinské sily na letisku neďaleko mesta Doneck po tom, ako Kyjev začal rozsiahlu operáciu zameranú na opätovné získanie stratených území. Podľa Kyjeva za uplynulých 24 hodín padli traja ukrajinskí vojaci, pričom 66 ďalších utrpelo zranenia.
     

Moskva vyjadrila nad eskaláciou napätia znepokojenie. Ukrajinský prezident Petro Porošenko odmietol mierový plán, ktorý mu minulý týždeň predložil jeho ruský náprotivok Vladimir Putin. Plán navrhoval prímerie na juhovýchode Ukrajiny a tiež stiahnutie ťažkého delostrelectva.
     

"Moskva je znepokojená vystupňovaním situácie na juhovýchodnej Ukrajine a eskaláciou vojnového stavu. Súčasná situácia nijako neprispieva k implementácii minských dohovorov a hľadaniu riešenia v budúcnosti," uviedol v nedeľu hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies