Moskva určite nepovedie vojnu s Ukrajinou

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 15:47 • 2 min
Moskva určite nepovedie vojnu s Ukrajinou

MOSKVA - Rusko v žiadnom prípade nepovedie vojnu proti Ukrajine, pretože ju nepovažuje za svojho nepriateľa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pre ruský denník Komsomoľskaja Pravda to vo štvrtok povedal námestník ruského ministerstva obrany Anatolij Antonov. Možnosť vojny medzi oboma krajinami si podľa jeho slov nevie predstaviť "ani teoreticky". Zdôraznil však, že Kyjev by mal byť rozumný a Rusko neprovokovať. Antonov vyjadril presvedčenie, že Nemecko a Francúzsko využijú svoj vplyv na ukrajinské vedenie a zabránia tak eskalácii konfliktu na východe krajiny. "Dúfam, že konflikt na Ukrajine sa vyrieši mierovou cestou," povedal.

 

Antonov poprel tvrdenia Kyjeva a Západu, že na východe Ukrajiny pôsobia stovky ruských vojakov. Vyhlásil, že v krajine je asi 70 ruských dôstojníkov, ktorí pracujú v spoločnom centre na kontrolu prímeria. Ich prítomnosť na Ukrajine bola podľa neho odsúhlasená ukrajinským ministerstvom obrany. Títo dôstojníci pôsobia aj ako sprostredkovatelia medzi predstaviteľmi Kyjeva a zástupcami Doneckej a Luhanskej oblasti. "Sú to sprostredkovatelia aj mierotvorcovia," vyhlásil Antonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona