Moskva tvrdí, že NATO chce urobiť z Ukrajiny "prednú líniu konfrontácie"

NETKY.SK • 24 December 2014, 13:31 • 2 min
Moskva tvrdí, že NATO chce urobiť z Ukrajiny "prednú líniu konfrontácie"

MOSKVA - Rozhodnutie Ukrajiny zrušiť štatút neutrality a usilovať sa o užšie vzťahy s NATO bolo výsledkom tlaku aliancie, ktorá chce urobiť z Ukrajiny "prednú líniu konfrontácie" s Ruskom, oznámila dnes Moskva.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Krajiny NATO dotlačili Kyjev do tohto kontraproduktívneho rozhodnutia," konštatoval námestník ruského ministra obrany Anatolij Antonov.
     

"Rozhodnutie ukrajinského parlamentu vzdať sa štatútu neutrality len skomplikuje už i tak vážnu situáciu," citovala Antonova agentúra Reuters.
     

Námestník zároveň pohrozil "primeranou odpoveďou", ak Ukrajina vstúpi do NATO. "Potom príde úplne prerušenie vzťahov s NATO, ktoré prakticky nebude možné opraviť," dodal Antonov.
     

Ukrajinský parlament schválil zákon o ukončení neutrálneho štatútu krajiny v utorok. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov označil rozhodnutie za kontraproduktívne. Podľa neho sa tým iba zvýši napätie v súvislosti s krízou na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies