Moskva stále bojuje so snehom, v nasadení je 11.000 odhŕňačov

NETKY.SK • 26 December 2014, 13:05 • 2 min
Moskva stále bojuje so snehom, v nasadení je 11.000 odhŕňačov

MOSKVA - Ruská metropola Moskva, ktorú vo štvrtok zasiahla silná snehová búrka, aj dnes zápasí s niekoľko kilometrov dlhými kolónami áut na cestách.

slovakia

left justify in out

Podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy sa situácia v porovnaní so štvrtkom zlepšila len málo. Upchaté sú prakticky všetky hlavné ťahy na vjazde do mesta. Plynulá nie je ani doprava na vnútornom mestskom okruhu. Internetový portál Yandeks.ru tejto situácii priradil ôsmy z desiatich stupňov škály pre krízy v doprave.
      

Moskovským technickým službám sa zatiaľ nedarí odstraňovať z ciest sneh, aj keď v nasadení je viac ako 11.000 vozidiel na odpratávanie snehu, uviedol dnes moskovský primátor Sergej Sobjanin po inšpekcii situácie, ktorú moskovská radnica označila za "abnormálnu", keďže v Moskve - na rozdiel od západoeurópskych metropol - snehové búrky len zriedka spôsobia ochromenie verejnej či obmedzenia leteckej dopravy.
      

Podľa agentúry DPA bola civilná obrana v Moskve uvedená do vyššieho stupňa pohotovosti. Úrady poskytli Moskovčanom už viac než 50 miest, kde sa môžu zohriať alebo skonzumovať teplé jedlo či nápoj.
      

Výdatné sneženie sa v Moskve začalo vo štvrtok a okamžite vyvolalo problémy v cestnej doprave, keď sa na cestách vytvorili rekordne dlhé kolóny. Situáciu ešte viac skomplikovala poľadovica a mnoho dopravných nehôd. Podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy ich vo štvrtok zaznamenali najmenej tisíc. Mnohí vodiči strávili v kolónach aj štyri hodiny.
      

Sneženie, pri ktorom v Moskve napadlo 25 centimetrov snehu, spôsobilo vo štvrtok aj meškanie desiatok letov z tamojších letísk.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies