Moskva rokuje so záujemcami o kúpu podielu vo firme Rosnefť

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 11:48 • 2 min
Moskva rokuje so záujemcami o kúpu podielu vo firme Rosnefť

MOSKVA - Ruská vláda rokuje s potenciálnymi záujemcami o kúpu podielov v ropných spoločnostiach Rosnefť a Bašnefť.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters o tom informovali v pondelok ruské médiá, ktoré citovali vicepremiéra Igora Šuvalova. Štátom kontrolovaná spoločnosť Rosnefť, v ktorej má takmer 20-percentný podiel britský koncern BP, je najväčším producentom ropy v krajine. Zámer ponúknuť strategickému investorovi vo firme zhruba 19-percentný podiel tento mesiac potvrdil ruský prezident Vladimir Putin.

 

Ruský minister financií Anton Siluanov v závere minulého roka signalizoval, že Moskva plánuje urýchliť predaje štátnych aktív. Urýchlenie privatizácie je alternatívou k zvyšovaniu daní a čerpaniu rozpočtových rezerv. Podľa ministra je cieľom Ruska získať v roku 2016 z privatizácie 1 bilión rubľov (RUB). Okrem spoločnosti Rosnefť sa počíta aj s čiastočnou privatizáciou stredne veľkej ropnej firmy Bašnefť a dvoch najväčších štátom kontrolovaných bánk Sberbank a VTB.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona