Moskva počká na francúzsku bojovú loď do konca novembra

NETKY.SK • 14 November 2014, 17:08 • 2 min
Moskva počká na francúzsku bojovú loď do konca novembra

MOSKVA - V prípade, že ruská vláda do konca novembra nedostane prvú bojovú loď typu Mistral od Francúzska, bude od francúzskej vlády žiadať peňažné odškodnenie.

slovakia

left justify in out

Pre ruské médiá to v piatok potvrdil nemenovaný zdroj. Podľa jeho tvrdení sa Rusi "pripravujú na rôzne scenáre" a požadovanú sumu nebudú tajiť.

V piatok napriek pôvodným očakávaniam ruská vláda oficiálne neprevezme plavidlo vo francúzskom prístave Saint-Nazaire. Paríž už dávnejšie uviedol, že podmienky na dodanie prvej z dvoch bojových lodí zatiaľ neboli splnené. Prezident Francois Hollande stanovil politickú dohodu a dosiahnutie prímeria na Ukrajine za podmienky Paríža na dodanie prvej bojovej lode do Ruska. Prímerie bolo síce uzavreté, no neustále ho obe strany porušujú. 

 

Podľa pôvodnej dohody mala loď Vladivostok doraziť do Petrohradu v októbri, druhá loď typu Mistral s názvom Sevastopoľ, po prístave na Krymskom polostrove, má prísť o rok neskôr. Dohodu v hodnote viac ako miliarda eur uzavreli ešte v roku 2011, čo znamenalo historicky najväčšiu transakciu medzi Ruskom a krajinou NATO od pádu Sovietskeho zväzu. Francúzska vláda ešte začiatkom septembra oznámila, že pre nesplnenie podmienok predbežne loď Vladivostok nemôže do Ruska dodať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies