Moskva na ochranu rubľa vynaložila ďalších 1,5 mld. USD

NETKY.SK • 10 Október 2014, 09:59 • 2 min
Moskva na ochranu rubľa vynaložila ďalších 1,5 mld. USD

MOSKVA - Ruská centrálna banka na intervencie na devízovom trhu s cieľom chrániť hodnotu rubľa vynaložila ďalších 1,5 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Intervencie uskutočnila 8. októbra. Centrálna banka krajiny o intervenciách informuje vždy až po dvoch dňoch. Rubeľ klesá v dôsledku oslabujúcich cien ropy aj pre všeobecnú opatrnosť voči ruským aktívam pre rolu Moskvy v ukrajinskej kríze.

 

Centrálna banka Ruska zároveň v piatok oznámila, že o 15 kopejok posunula obchodovacie pásmo, v ktorom chce udržať kurz rubľa voči jednotke menového koša zloženého z dolára a eura. Urobila tak po intervenciách, ktorých cieľom bolo obmedziť oslabovanie rubľa. Od 9. októbra sa banka snaží, aby kurz jej národnej meny voči jednotke menového koša bol v pásme 36 až 45 rubľov. Predtým chcela udržať kurz v pásme 35,85 až 44,85 rubľa. 

 

Ruská centrálna banka automaticky intervenuje s cieľom chrániť rubeľ, ak sa ruská národná mena dostane zo želaného obchodovacieho pásma. Vždy, keď na intervencie vynaloží 350 mil. USD, posúva banka obchodovacie pásmo o 5 kopejok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies