Moskva má štvrté letisko - Ramenskoje

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 08:18 • 2 min
Moskva má štvrté letisko - Ramenskoje

MOSKVA - Moskva otvorila štvrté medzinárodné letisko pre prepravu cestujúcich. Premiér Dmitrij Medvedev dnes označil letisko Ramenskoje, ktoré sa nachádza približne 50 kilometrov (km) juhovýchodne od hlavného mesta Ruska, za dôležitý výdobytok pre Moskvu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Aerolínie Air Kyrgyzstan by mali 20. júna odštartovať prvý let z Ramenskoje, uviedla agentúra Interfax. Prevádzkovateľ letiska počíta ročne s 1,9 milióna vybavenými pasažiermi.

 

Ramenskoje disponuje s údajne najdlhšou štartovacou a pristávacou dráhou v Európe. Má viac ako 5,5 km a kedysi sa používala predovšetkým pre vojenské lety. Prezident Vladimir Putin nariadil prestavbu letiska pre civilnú leteckú dopravu v roku 2011, aby odľahčil existujúce tri moskovské letiská. Experti však predpokladajú, že letisko teraz čakajú ťažkosti. Dôvodom je slabý rubeľ a hospodárska kríza. Navyše je letisko zle napojené na verejnú dopravu.

 

Moskva doteraz disponovala tromi letiskami - Šeremetevo na severozápade (vlani okolo 31,5 milióna cestujúcich), Vnukovo na juhozápade (12,75 milióna) a Domodedovo na juhovýchode (33 miliónov).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies