Moskva je zamorená odpadom, ich obrovskú skládku je vidno aj z vesmíru!

NETKY.SK • 7 August 2017, 15:18 • 2 min
Moskva je zamorená odpadom, ich obrovskú skládku je vidno aj z vesmíru!

MOSKVA – Ruská metropola sa topí v odpade. Každoročne vyvezie až 11 miliónov ton odpadu. Dôkazom sú aj skládky, ktoré obklopujú hlavné mesto a ich obyvateľom rapídne znepríjemňujú život a ohrozujú zdravie.

slovakia

left justify in out

Situácia začína byť naozaj kritická, keďže v parlamente sa táto téma dostáva do popredia diskusií. Problému sa už ujala aj hlava štátu Vladimír Putin, ktorý sa s blížiaci prezidentskými voľbami začal touto problematikou intenzívne zaoberať.

 

Podľa informácií organizácie Greenpeace až 4-milióny hektárov pôdy je zahádzaných odpadkami, čo je veľkosť Švajčiarska. Pričom viac ako 90% vyprodukovaného odpadu v Rusku končí na skládkach. Tieto hromady odpadu začínajú prekážať nielen obyvateľom Moskvy, ale malých miest neďaleko metropoly, kde sa skládky nacházajú.  

 

Podľa prieskumu je až 90% Rusov presvedčených o tom, že problém odpadu je jeden z najvýznamnejších ekologických problémov krajiny. Pred necelými troma rokmi vláda nechala zavrieť 21 z 39 mestských skládok v Moskve a zakázalo sa zbavovať odpadu v zastavaných častiach mesta. Toto rozhodnutie žiaľ neprinieslo očakávané výsledky, pretože sa odpad hromadil na ostatných skládkach naďalej.

 

Obyvatelia mesta Kuchino, pri ktorom sa nachádza jedna z najväčších skládok v krajine, sa začali sťažovať na zdravotné problémy a neuveriteľný smrad, preto sa Putin rozhodol počas minulého mesiaca skládku zavrieť a odstrániť. Tá dosiahla až takých rozmerov, že ju je vidno až z kozmu.

 

Nahnevaní Moskovčania sa začali tiež sťažovať na skládky, ktoré sa deň za dňom rozširujú až do bezprostrednej blízkosti ich domovov. Svoju nespokojnosť dali jasne najavo rôznymi protestami a blokádami ciest ku skládkam.

 

Obyvatelia mesta Čechov sa obávajú, že odpad kontaminuje spodnú vodu a znečistí vzduch. Situácia v tomto meste je obzvlášť dramatická, pretože sem smeruje až jedna pätina celého ruského odpadu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona