Moskva je pripravená na odvetné opatrenia voči USA a Kanade

NETKY.SK • 20 December 2014, 13:56 • 2 min
Moskva je pripravená na odvetné opatrenia voči USA a Kanade

MOSKVA - Moskva je pripravená na odvetné opatrenia voči Spojeným štátom a Kanade, ktoré uvalili na Rusko sankcie v dôsledku ukrajinskej krízy.

slovakia

left justify in out

"Odporučili sme Washingtonu a Ottawe, aby zvážili následky takýchto krokov. Pripravíme odvetné opatrenia", informoval dnes hovorca ruského ministerstva zahraničných vecí Alexander Lukaševič.

     

Podľa spravodajského servera Sputnik hovorca poznamenal, že americké a kanadské sankcie ukazujú nezáujem Západu o vyriešenie konfliktu na Ukrajine.
      

Kanadský premiér Stephen Harper v piatok oznámil, že voči Rusku zavádzajú dodatočné hospodárske sankcie, obmedzenia na vývoz technológií používaných v ruskom v ropnom a plynárenskom priemysle a cestovné obmedzenia voči 20 ruským a ukrajinským občanom, informovala agentúra Ukrinform.
      

Americký prezident Barack Obama predtým vyhlásil, že Spojené štáty zavádzajú zákaz vývozu a dovozu tovarov, technológií a služieb na alebo z Krymu. Zároveň vyzval Rusko, aby ukončilo anexiu tohto územia.
      

Na základe nariadenia podpísaného Obamom americké spoločnosti a fyzické osoby nemôžu nakupovať nehnuteľnosti na Kryme ani finančne podporovať podniky na tomto polostrove.
      

Obama poveril americké ministerstvo financií, aby uvalilo sankcie na jednotlivcov a spoločnosti, ktoré v tejto oblasti podnikajú. Sankcie sa vzťahujú na 24 Ukrajincov a Rusov a niekoľko podnikov, ktoré podľa USA prispievajú k destabilizácii Ukrajiny.
      

Ako uviedla agentúra Reuters, tento krok Obamovej administratívy prichádza v tesnom závese za štvrtkovým rozhodnutím Európskej únie zakázať investičné aktivity na Kryme.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies