Moskva dúfa, že Putin sa stretne s Obamom na septembrovom summite G20

NETKY.SK • 30 August 2016, 11:17 • 2 min
Moskva dúfa, že Putin sa stretne s Obamom na septembrovom summite G20

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin a americký prezident Barrack Obama budú môcť spolu komunikovať popri summite skupiny G20, ktorý sa uskutoční 4.-5. septembra v Číne. Pre agentúru TASS to dnes uviedol Putinov tlačový tajomník Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

Zástupca poradkyne amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Ben Rhodes v pondelok vyhlásil, že Obama dúfa v stretnutie s ruským prezidentom, s ktorým chce rokovať o rozličných záležitostiach. "My tiež dúfame (v takúto príležitosť)," vyhlásil v reakcii na jeho výrok Peskov.

 

Dosiaľ posledné stretnutie oboch lídrov sa konalo popri medzinárodnej klimatickej konferencii vlani v novembri v Paríži. Prezidenti sa stretli aj na summite skupiny G20, ktorý sa konal v polovici novembra 2015 v Turecku.

 

Okrem summitu v Číne budú mať Putin s Obamom ešte jednu šancu na spoločné stretnutie, a to na summite krajín Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC), ktorý sa bude konať 18.-19. novembra. Obamov mandát prezidenta sa skončí v januári.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies