Moskva dôrazne odsúdila teror v Sýrii a vyzvala opozíciu, aby s ním prestala

NETKY.SK • 4 Október 2011, 17:30 • 2 min
Moskva dôrazne odsúdila teror v Sýrii a vyzvala opozíciu, aby s ním prestala

Moskva dôrazne odsúdila teror v Sýrii a vyzvala opozíciu, aby s ním prestala - Politika Rusko dnes dôrazne odsúdilo teroristické aktivity v Sýrii, ktoré si vyžiadali aj životy civilistov, a vyzvalo tamojšiu opozíciu, aby sa od takýchto akcií dištancovala.

slovakia

left justify in out

img

Rusko dnes dôrazne odsúdilo teroristické aktivity v Sýrii, ktoré si vyžiadali aj životy civilistov, a vyzvalo tamojšiu opozíciu, aby sa od takýchto akcií dištancovala.
Ruské ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení upozornilo, že podobné akcie by mohli mať za následok i občiansku vojnu.
V uplynulých mesiacoch došlo k celému radu atentátov, ktorých terčom sa stali občania a ich rodinní príslušníci, uprednostňujúci pokojný dialóg ako východisko zo súčasnej krízy, pripomína sa v stanovisku rezortu. Ten v dokumente vyzýva sýrsku opozíciu, aby v plnej miere upustila od teroru a násilia a namiesto nich si zvolila dialóg s mocou.
Vyhlásenie z Moskvy prichádza iba deň po tom, čo hlavné subjekty sýrskej opozície vyzvali medzinárodné spoločenstvo, aby podniklo kroky na ochranu sýrskeho ľudu, ktorý počas prebiehajúcich protestov čelí násilným zásahom vládnych síl.
V nedeľu došlo navyše v Sýrii k vôbec prvému vražednému útoku na štátom podporované sunnitské duchovenstvo, ktoré predstavuje už po desaťročia základňu podpory pre Asadovu vládnucu elitu. 
Obeťou atentátu na cestnej komunikácii medzi Idlibom a Aleppom sa stal totiž nielen univerzitný profesor z Aleppa, ale po prevoze do nemocnice aj vysokoškolák - syn sýrskeho muftiho, ktorého vymenúva najvyšší predstaviteľ krajiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona