Moskva chce vyvážať viac potravín, ktoré priniesli viac ako predaj zbraní

NETKY.SK • 8 Máj 2018, 16:24 • 2 min
Moskva chce vyvážať viac potravín, ktoré priniesli viac ako predaj zbraní

MOSKVA - Príjmy z vývozu ruskej agrárnej produkcie predstavujú významnú časť rozpočtu. V utorok o tom hovoril v Moskve na porade dezignovaný premiér Dmitrij Medvedev.

slovakia

left justify in out

V minulom roku dosiahli takmer 21 miliárd USD (17,65 miliardy eur). Suma bola vyššia, než dosiahol export vojenskej techniky.

 

Medvedev povedal, že ak má vývoz agrárnych produktov ďalej stúpať, potom sa musia domáci exportéri prispôsobovať normám krajín, do ktorých sa potraviny vyvážajú. Je nevyhnutné rešpektovať ich požiadavky na kvalitu vrátane náboženských tradícií.

 

"To znamená, že to všetko treba mať na zreteli pri tvorbe našich právnych noriem pre túto oblasť. Súčasne treba, aby nové predpisy pre export boli prijateľné a jasné pre domácich agrárnych producentov a povzbudzovali tento sektor, aby dosahoval vyššie príjmy na vonkajších trhoch," uviedol Medvedev.

 

(1 EUR = 1,1902 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies