Moskva chce obmedziť tranzit potravín do Kazachstanu

NETKY.SK • 30 Október 2014, 12:15 • 2 min
Moskva chce obmedziť tranzit potravín do Kazachstanu

MOSKVA - Moskva chce obmedziť tranzit potravín z Bieloruska a Ukrajiny do Kazachstanu pre snahy týchto krajín doviesť zakázané potraviny do Ruska, povedal vo štvrtok šéf Veterinárnej a fytosanitárnej služby VPSS.

slovakia

left justify in out

Začiatkom augusta Rusko zakázalo dovoz ovocia, zeleniny, mliečnych výrobkov, mäsa, hydiny a rýb z Európskej únie a z niektorých ďalších krajín ako reakciu na sankcie EÚ uvalené na Moskvu pre jej inváziu Krymu a zasahovanie do udalostí na východe Ukrajiny. "Zakážeme tranzit do Kazachstanu cez hranice Bieloruska a Ukrajiny, povolený bude len cez naše stanovištia," povedal podľa ruskej agentúry Ria Novosti Sergej Dankvert.

 

Moskva nedávno zverejnila prípad tranzitu 8000 ton mäsa zo zakázaných krajín cez Bielorusko do Kazachstanu s označením, že pochádza z Brazílie. Veterinárna služba zhabala približne 300 ton mäta, ostatné množstvo sa "stratilo" v Rusku. 

 

Moskva tiež plánuje zastaviť dovoz bravčového mäsa z Bieloruska pre podozrenie z vypuknutia prasacej chrípky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies