Moskva by sa mala zdržať odvetných sankcií, tvrdí minister

NETKY.SK • 16 September 2014, 18:23 • 2 min
Moskva by sa mala zdržať odvetných sankcií, tvrdí minister

MOSKVA - Rusko by malo neutralizovať dôsledky západných sankcií podporou dotknutých firiem a vyhnúť sa odvetným opatreniam, ktoré by mohli poškodiť domácich výrobcov.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v utorok minister hospodárstva Aleksej Uľukajev. Moskva by mala podľa neho pomôcť najmä bankám a finančným spoločnostiam, od ktorých sú závislé ostatné sektory ekonomiky. Neutralizovať dôsledky sankcií treba podpornými opatreniami, a nie odvetnými "symetrickými alebo asymetrickými sankciami", citovala Uľukajeva agentúra RIA Novosti. 

 

Za jediný sektor, kde by odvetné sankcie mohli mať opodstatnenie, označil ruský minister poľnohospodárstvo. "V tejto oblasti by sme sa naozaj mohli stať krajinou, ktorá bude, čo sa týka potravín, nielen sebestačná, ale bude aj významným exportérom," povedal Uľukajev a dodal, že v ostatných sektoroch by odvetným krokom z ruskej strany chýbala logika. 

Spojené štáty v piatok prijali ďalší balík sankcií voči Rusku za jeho agresiu na Ukrajine. Sankcie sa opäť dotýkajú ropného a obranného priemyslu a obmedzujú obchodovanie s ruskými bankami. Podobným spôsobom svoje sankcie v piatok sprísnila taktiež EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies