Moskva: Američania a Briti pomáhajú Ukrajine útočiť na ruské obyvateľstvo

NETKY.SK • 14 Júl 2022, 17:46 • 2 min
Moskva: Američania a Briti pomáhajú Ukrajine útočiť na ruské obyvateľstvo

MOSKVA - Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová sa ostro vyjadrila na adresu obidvoch krajín.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa ruského rezortu diplomacie, Marija Zacharovová skritizovala vo štvrtok Spojené štáty a Britániu za to, že pomáhajú s výcvikom ukrajinských síl. Táto ich výpomoc je podľa nej súčasťou "hybridnej vojny", ktorú krajiny NATO vedú proti Rusku. 

Podľa Zacharovovej poskytol Washington Ukrajine inštruktorov, ktorí pomáhajú ukrajinským vojakom používať sofistikované americké salvové raketomety HIMARS. Tie majú dlhší dostrel a sú presnejšie než akékoľvek iné delostrelecké systémy.

 

Prečítajte si aj: Joe Biden vyslal Iránu tvrdý odkaz. Čo povedal?

 

img

 

„Ukrajinské sily používajú systémy HIMARS, ktoré dostali od Spojených štátov, všade," uviedla Zacharovová. Zároveň dodala, že USA posielajú "tajne" na Ukrajinu inštruktorov, aby pomohli jej vojakom naučiť sa, ako používať a mieriť týmito novými zbraňami. V dôsledku toho podľa nej prichádza aj k útokom na civilné ciele v Ruskom ovládaných oblastiach Ukrajiny.

 

Zacharovová okrem toho kritizovala aj rozhodnutie Británie priviezť na svoje územie tisíce príslušníkov ukrajinskej armády na výcvik zameraný na používanie zbraní. Táto iniciatíva Londýna, v rámci ktorej má v Británii v nasledujúcich mesiacoch absolvovať výcvik až 10.000 ukrajinských vojakov, je podľa hovorkyne súčasťou "hybridnej vojny" Západu proti Rusku.

Mohlo by vás zaujímať aj: Rezort Milana Krajniaka oznámil veľkú novinku o nájomných bytoch



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies