Moskovský súd zatvoril na 90 dní moskovskú reštauráciu McDonald's

NETKY.SK • 27 August 2014, 14:20 • 2 min
Moskovský súd zatvoril na 90 dní moskovskú reštauráciu McDonald's

MOSKVA - Moskovský súd dnes nariadil zatvoriť na 90 dní moskovskú reštauráciu McDonald's oproti Kremľu pre porušenie hygienických predpisov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na správu ruskej agentúry RIA Novosti.
     

Ruský úrad na ochranu spotrebiteľov (Rospotrebnadzor) už minulý týždeň dočasne zatvoril niekoľko prevádzok McDonald's v Moskve a nariadil kontroly v reštauráciách tejto siete v 18 ruských regiónoch. Podpredseda ruskej vlády Arkadij Dvorkovič však odmietol obvinenia, že Moskva má v pláne zakázať americkej sieti rýchleho občerstvenia McDonald's jej pôsobenie v krajine.
     

Rospotrebnadzor zároveň minulý týždeň informoval, že v piatich prevádzkach McDonald's v Moskve zistil porušenie predpisov na skladovanie potravín a nariadil zatvorenie štyroch z nich, vrátane prvej prevádzky McDonald's v Rusku otvorenej na Puškinovom námestí v centre Moskvy v roku 1990.
     

Podľa výsledkov kontroly Rospotrebnadzoru jedlá v McDonald’s obsahujú viac tuku, bielkovín a uhľovodíkov, ako povoľujú ruské normy. Úradu sa nepáčilo ani to, že reštaurácie skladovali rôzne potraviny v jednej chladničke, čo je v rozpore s predpismi. Rospotrebnadzor predložil súdu dôkazy, že niektoré z produktov McDonald's obsahovali nebezpečné baktérie E.coli, ktoré spôsobujú infekčné ochorenia.
     

Správa o zatvorení reštaurácií vyvolala obavy, že Moskva pripravuje ďalšie odvetné akcie proti západným firmám za sankcie, ktoré na krajinu uvalili USA a Európska únia (EÚ) v súvislosti s ukrajinskou krízou.
     

McDonald's začiatkom apríla ukončil činnosť svojich reštaurácií na Kryme po tom, ako Rusko tento ukrajinský polostrov anektovalo. Viacero ruských politikov vtedy vyzvalo na zavretie všetkých reštaurácií McDonald's v krajine.
     

McDonald's v Rusku prevádzkuje 440 pobočiek, ktoré denne obslúžia vyše milión ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona