Moskovský súd predĺžil väzbu ukrajinskej pilotke Savčenkovej

NETKY.SK • 10 Február 2015, 16:21 • 2 min
Moskovský súd  predĺžil väzbu ukrajinskej pilotke Savčenkovej

MOSKVA - Moskovský súd dnes predĺžil väzbu ukrajinskej armádnej pilotke Nadiji Savčenkovej, ktorú zadržiavajú v Rusku pre obvinenia z napomáhania pri zabití dvoch ruských novinárov vlani na východe Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Moskovský súd rozhodol, že Savčenková (33) zostane vo väzbe do 13. mája, informovala tlačová agentúra Reuters.
     

Savčenková drží od 13. decembra hladovku na protest proti obvineniam proti svojej osobe, ktoré sú podľa jej právnikov absurdné a politicky motivované. Okrem toho sa proti nej vedie aj vyšetrovanie vo veci údajného ilegálneho prekročenia hraníc Ruskej federácie - Savčenková však tvrdí, že ju na územie Ruska uniesli. Vyšetrovateľ dnes pred súdom oznámil, že oba prípady spojili do jedného.
     

Ruská vyšetrovacia komisia sa zodpovedá priamo prezidentovi Vladimirovi Putinovi a tvrdí, že Savčenková poskytla súradnice pozície oboch novinárov pre mínometný útok, ktorý ich potom usmrtil. Išlo o novinárov z televíznej spoločnosti VGTRK - Igora Korneľuka a Antona Vološina, ktorí prišli o život vlani počas bojov vo východoukrajinskom Donbase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies