Moskovský súd predĺžil domácu väzbu miliardárovi Jevtušenkovi

NETKY.SK • 14 November 2014, 18:12 • 2 min
Moskovský súd predĺžil domácu väzbu miliardárovi Jevtušenkovi

MOSKVA - Moskovský súd v piatok predĺžil miliardárovi a šéfovi konglomerátu Sistema Vladimirovi Jevtušenkovovi domácu väzbu o ďalšie štyri mesiace.

slovakia

left justify in out

Do domácej väzby ho súd poslal ešte v septembri pre obvinenia z prania špinavých peňazí v súvislosti s akvizíciou akcií spoločnosti Bašnefť. Jevtušenkov sa proti uvaleniu domácej väzby odvolal a žiadal prepustenie na kauciu. Súd však verdikt nezrušil a miliardára nechal "preventívne" v domácom väzení. Moskovský arbitrážny súd koncom októbra rozhodol, že akcie firmy Bašnefť prevezme ruský štátny majetkový fond. Vyhovel tak prokuratúre, ktorá tvrdí, že Bašnefť sa sprivatizoval nezákonne a následne ho v roku 2009 kúpil konglomerát Sistema.

 

Jevtušenkovova spoločnosť Sistema v reakcii na prípad uviedla, že akvizícia aktív firmy Bašnefť bola legálna a transparentná. Zároveň zdôraznila, že plne spolupracuje s vyšetrovateľmi. Jevtušenko tvrdí, že celý prípad je politicky motivovaný. Mnohí ho porovnávajú s prípadom Michaila Chodorkovského, ktorý v minulosti bol najbohatším mužom Ruska a šéfom teraz už nefunkčnej ropnej spoločnosti Jukos. Chodorkovského väznili na základe obvinení z podvodu a daňových únikov po tom, ako sa dostal do sporu s prezidentom Vladimirom Putinom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona