Moskovská polícia pokračuje v raziách na trhoviskách

NETKY.SK • 20 November 2013, 09:39 • 2 min
Moskovská polícia pokračuje v raziách na trhoviskách

MOSKVA - Ruská polícia zadržala dnes počas razie v areáli veľkého obchodného centra a tržnice v moskovskej štvrti Ľublino vyše 1000 ľudí podozrivých z nerešpektovania migračného zákona.

slovakia

left justify in out

Polícia ich všetkých previezla na policajné stanice, kde zadržaným vzali odtlačky prstov a overovali, či sú medzi nimi aj osoby nachádzajúce sa v krajine nelegálne alebo sú podozrivé z inej trestnej činnosti. Ako agentúru RIA Novosti informoval nemenovaný policajný dôstojník, povolenie na pobyt nemalo 100 spomedzi zadržaných ľudí. Ide o občanov KĽDR, Vietnamu, Tadžikistanu, Uzbekistanu, Azerbajdžanu a Afganistanu. 

Policajti počas razie na trhovisku zaistili aj výrobky "známych značiek, vykazujúce znaky falzifikácie", ktoré zašlú na expertízu. Zadržali aj skupinu ľudí, ktorá sa venovala ilegálnym obchodným operáciám.  Ľublinský komplex Moskva bol prvým multifunkčným areálom v ruskej metropole, kde sú sústredené obchody s priemyselným tovarom, stánky s ovocím a zeleninou a občerstvením, reštaurácie, hotel a možno sa tam venovať aj voľnočasovým aktivitám. V takýchto areáloch pracuje mnoho migrantov z bývalých sovietskych republík. Moskovské úrady razie obhajujú tvrdením, že sa snažia vykoreniť zločin v ruskej metropole.

Mimoriadnu pozornosť pomerom na moskovských trhoviskách a obchodných centrách na predmestiach metropoly začala polícia venovať najmä po októbrovom pogrome na zeleninovom trhu v Birjuľove, ktorý bol odvetou za útok Azerbajdžanca na mladého Rusa, ktorý zraneniam nožom podľahol.

Podľa niektorých novinárov hlavným problémom moskovských trhovísk, kde sa okrem zeleniny a ovocia predávajú aj iné druhy tovarov, je to, že kontajnery, ktoré slúžia ako obchodíky, zaberajú príliš veľkú plochu na príliš drahých pozemkoch. Pre moskovskú radnicu je preto výhodnejšie stavať poschodové centrá s trhoviskami. Podľa agentúry RIA Novosti chce moskovská radnica menšie trhoviská do roku 2015 postupne likvidovať tak, že na celé veľkomesto ich zostane len 30, ostatné sa zmenia na multifunkčné viacposchodové obchodno-trhové centrá a podzemnými parkoviskami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies