Moskovčania si budú na jeseň predčasne voliť nového primátora

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 16:34 • 2 min
Moskovčania si budú na jeseň predčasne voliť nového primátora

MOSKVA - S dvojročným predstihom si Moskovčania budú na jeseň voliť nového primátora. Terajší primátor Sergej Sobjanin dnes ponúkol svoju rezignáciu a vyslovil sa za to, aby sa už 8. septembra uskutočnili nové priame voľby primátora.

slovakia

left justify in out

Jeho mandát by mal za normálnych okolností vypršať až v roku 2015. Hlas Ruska informoval, že strana Jednotné Rusko vyjadrila ochotu podporiť kandidatúru Sobjanina na ďalšie funkčné obdobie, ak sa voľby uskutočnia v tomto roku. Novinárom to povedal tajomník generálnej rady strany Sergej Neverov.

Sobjanin pochádza zo Sibíri a v Moskve nikdy nežil, kým sa v roku 2005 nestal vedúcim kancelárie prezidenta Vladimira Putina. Primátorom Moskvy je od roku 2010, keď ho do funkcie menoval vtedajší prezident Dmitrij Medvedev.

Očakáva sa, že predčasné voľby uškodia jeho vyzývateľom z radov opozície, miliardárovi a majiteľovi basketbalového tímu Brooklyn Nets Michailovi Prochorovovi a najznámejšiemu ruskému blogerovi, aktivistovi v oblasti ľudských práv Alexejovi Navaľnému, ktorí môžu mať problémy s prípravou predvolebnej kampane v takom krátkom čase, napísala agentúra Associated Press.

Podľa dnešného prieskumu, ktorý uskutočnil inštitút moskovskej štátnej univerzity majúci blízko ku Kremľu, by za Sobjanina hlasovalo asi 54 percent Moskovčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies