Moška: Výroky majú celosvetový dosah, spoznal to Kližan

NETKY.SK • 6 November 2015, 17:53 • 2 min
Moška: Výroky majú celosvetový dosah, spoznal to Kližan

BRATISLAVA - Tenisti patria na sociálnych sieťach medzi najaktívnejších športovcov, ich pôsobenie na facebooku či twitteri však prináša so sebou mnohé úskalia. Svojimi vyhláseniami dokážu poriadne rozčeriť hladinu, neraz sú terčom urážok zo strany tipérov či neprajníkov.

slovakia

left justify in out

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška tvrdí, že je na hráčoch, do akej miery si pustia verejnosť a fanúšikov do svojho súkromného života.

 

Podľa jeho názoru najlepší slovenskí tenisti komunikujú výrazne. "Tenisti, ktorí patria medzi najznámejších slovenských športovcov na svete, sa 40 týždňov objavujú na tých najväčších turnajoch. Čokoľvek povedia a zavesia na sieť má ďaleko väčší dosah a vplyv, ako si možno sami niekedy uvedomujú. V tom je trochu nebezpečie komunikácie tenistov na sociálnych sieťach. Ich vyjadrenia majú celosvetový dosah, sleduje ich viac médií ako ostatných športovcov," povedal v rozhovore pre TASR Moška.

 

Počas turnaja v Pekingu sa o veľký rozruch postaral Martin Kližan, ktorý na svojej facebookovej stránke vyhlásil, že pre hustý smog už v čínskej metropole v živote hrať nebude. "Martinova spontánna reakcia na smog v Pekingu mala obrovský dosah. Všimli si to všetky svetové médiá. Martin bol sám prekvapený z toho, akí vplyvní ľudia sa mu ozvali, aby korigoval svoje vyjadrenie a dal ho preč zo sociálnej siete. Sú situácie, keď si hráči neuvedomia, že ich súkromný názor môže mať veľký dopad aj na iné veci, pretože majú schopnosť ovplyvňovať verejnú mienku," dodal Moška.

Komunikácia cez sociálne siete môže tenistovi pomôcť i uškodiť. "Ak je niekto mediálne zdatný a zručný, vystupuje sympaticky na sociálnych sieťach, je to veľké plus pre jeho kariéru. Pokiaľ však toto dobre nezvláda a občas tam dá niečo, čo vzápätí oľutuje, môže to mať nepriaznivý vplyv. Negatívom tohto fenoménu je, že akonáhle zareagujete, tak sa zdvihne vlna názorov pre a proti a stále viac a viac sa do toho vťahujete. Považujem to za kontraproduktívne a veľakrát to skĺzne do úplne nezmyselných mediálnych prestreliek," zdôraznil predstaviteľ jedného z najúspešnejších slovenských športových zväzov.

 

Moška si pred dvomi rokmi zriadil konto na twitteri, prostredníctvom ktorého sa vyjadruje k aktuálnym veciam v slovenskom tenise. "Vyjadrujem sa z pozície generálneho sekretára STZ, ale sú tam aj nejaké moje osobné pohľady na vec, keď to považujem za potrebné. Výhodou twitterovho konta je, že tam máte vždy iba pár znakov a musíte myšlienku nejakým spôsobom zhutniť, aby sa vám tam vošla. Sám som zažil na vlastnej koži, že keď som sa vyjadril negatívne o mediálne známych hráčoch, stretol som sa s obrovskou kritikou, ktorú som nečakal. V mojej funkcii sa však musím vedieť s tým vyrovnať a odlíšiť to, čo je správne od toho, čo je populárne. Veľakrát je to zložité, vyžaduje si to schopnosť obrniť sa voči negatívnym názorom, keď ľudia, ktorí kritizujú, mnohokrát nepoznajú podstatu veci a objektívnu skutočnosť. Sociálne siete z vás niekedy urobia z večera na ráno, zo dňa na deň, totálne negatívnu osobnosť. Musíte to vedieť prijať, ak ste v takej funkcii. Podobne je to aj s hráčmi, tak ako z nich sociálne siete dokážu urobiť zo dňa na deň pozitívneho hrdinu, niekedy nevhodný tweet alebo status na facebooku zasa spraví z večera na ráno z populárneho športovca negatívnu osobnosť. A preto si treba veľmi dobre rozmyslieť, čo na sociálnu sieť zavesíte, obzvlášť keď ste svetový tenista."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies