Moška víta Kližanov návrat, verí, že domáci sa na Slovak Open nestratia

NETKY.SK • 16 Október 2013, 14:02 • 2 min
Moška víta Kližanov návrat, verí, že domáci sa na Slovak Open nestratia

BRATISLAVA - Slovenský tenista Martin Kližan sa po dlhšej zdravotnej prestávke vracia na sklonku sezóny do turnajového kolotoča, plánuje účasť na bratislavskom podujatí ATP Challenger Tour Slovak Open 4. - 10. novembra v NTC. Zverenec Martina Damma zatiaľ figuruje aj na prihláškach na budúcotýždňový turnaj vo Valencii a následný challenger v Ženeve.

slovakia

left justify in out

"S Martinom som hovoril začiatkom tohto týždňa. Potvrdil mi, že zranené zápästie, pre ktoré nemohol hrať od augusta, je už v poriadku. Ak sa dovtedy nebodaj opäť nezraní, mal by na medzinárodných otvorených majstrovstvách Slovenska štartovať. Keďže tento turnaj vyhral v roku 2010, zaradí sa k trom hráčom, ktorí majú šancu zapísať sa do histórie podujatia prostredníctvom druhého celkového triumfu," reagoval na otázku agentúry SITA na stredajšej tlačovej besede v dejisku generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška. Okrem Kližana smerujú do Aegon arény aj Cyperčan Marcos Baghdatis (šampión zo sezóny 2004), domáci Lukáš Lacko (edícia 2011) a obhajca trofeje Lukáš Rosol z Česka.

"Verím, že slovenskí hráči, ktorí nás reprezentujú v Davisovom pohári, sa v silnej medzinárodnej konkurencii nestratia. Lukáš Lacko sa v druhej polovici aktuálnej sezóny dostal do solídnej formy. Na veľkom turnaji ATP v Tokiu postúpil do štvrťfinále a potom sa prebojoval do semifinále na challengeri v Taškente. V Bratislave bude obhajovať práve postup do semifinále. Verím, že sa opäť dostane ďaleko," skonštatoval Igor Moška. Dodal, že momentálne rebríčkovo tretí slovenský singlista Andrej Martin prežíva v tomto období menšiu hernú krízu a úspešné vystúpenie na Slovak Open by ho mohlo opäť správne naštartovať.

"Držitelia voľnej karty Miloš Mečíř mladší a Norbert Gombos by mohli byť čiernymi koňmi bratislavského turnaja. Mečíř tento týždeň vo Viedni prvý raz prešiel cez úvodné kolo podujatia ATP World Tour a zahrá si s Nemcom Tommym Haasom. Mohlo by ho to správne motivovať, aby v dobrých výkonoch pokračoval aj v polovici novembra v Bratislave," skonštatoval Igor Moška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies