Moška: Už nám v zbierke chýba len Wimbledon

NETKY.SK • 2 Február 2015, 13:18 • 2 min
Moška: Už nám v zbierke chýba len Wimbledon

BRATISLAVA - Po triumfe Martina Kližana na Roland Garros 2006, Kristíny Kučovej na US Open 2007 a čerstvom celkovom víťazstve Terezy Mihalíkovej na Australian Open je slovenský tenis na prahu "kariérneho Grand Slamu" v juniorských dvojhrách.

slovakia

left justify in out

"Už nám chýba len Wimbledon. Dva razy sme na ňom boli v mládežníckej dvojhre blízko, Magda Rybáriková aj Kika Schmiedlová si na londýnskej tráve zahrali finále. Je to veľká výzva a inšpirácia pre terajšiu generáciu okolo Terezy Mihalíkovej aj finalistu štvorhry juniorov na Australian Open 2015 Alexa Molčana," povedal na pondelňajšej tlačovej besede v NTC v Bratislave generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška. 

 

Zatiaľ čo Molčan sa pripravuje v podpornom programe Národného tenisového centra pod vedením Ľubomíra Kurhajca, ktorý bol aj šéfom výpravy na AO, Mihalíková dochádza do metropoly len na sparingy, primárne sa pripravuje v rodných Topoľčanoch a Nitre ako zverenkyňa svojho osobného kouča Jána Studeniča. 

 

"Tereza v minulosti dostala ponuku na vstup do projektu NTC, ale neakceptovala ju. Doma totiž má skvelé zázemie vrátane finančného. Ukázalo sa, že to bolo dobré riešenie aj vďaka výbornej práci trénera Studeniča," vysvetlil Moška zdanlivý paradox. 

 

Šéf exekutívy STZ objasnil aj základné princípy zabezpečovania výjazdov mladých Slovákov na grandslamové podujatia: "Na zväze máme pravidlo, že automaticky hradíme náklady hráčom, ktorí sú na akceptačnom zozname priamo v juniorskej hlavnej súťaži. Spätná refundácia sa týka tých, ktorí za vlastné odohrajú kvalifikáciu a uspejú v nej. Organizátori vrcholných podujatí zabezpečujú tzv. hospitality, čiže nabíjajú karty primeranou sumou na stravu. Diétami pritom prispieva aj STZ." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies