Moška rešpektuje rozhodnutie Cibulkovej, pred barážou ju ešte osloví

NETKY.SK • 24 Január 2017, 13:25 • 2 min
Moška rešpektuje rozhodnutie Cibulkovej, pred barážou ju ešte osloví

Bratislava - Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška rešpektuje rozhodnutie Dominiky Cibulkovej vynechať tohtoročné zápasy Pohára federácie. Slovenská jednotka po prehre s Ruskou Jekaterinou Makarovovou v 3. kole Australian Open oznámila, že sa chce sústrediť na individuálny turnajový program.

slovakia

left justify in out

"Jej rozhodnutie rešpektujeme, Dominika je hráčka Top ten. Špecifikum je to, že teraz môže nahrať veľa bodov. V prípade úspešného ťaženia na turnajoch v Dauhe a Dubaji sa môže posunúť vo svetovom rebríčku WTA ešte vyššie a dosiahnuť aj slovenské historické maximum. Pre jej kariéru je to veľká výzva. Prechod z hardu na antuku v Taliansku by bol pre ňu vo februári veľmi náročný. V minulosti bola pri takýchto prechodoch často náchylná na zranenia," povedal  Moška.

 

Pred aprílovou barážou sa ešte pokúsi Cibulkovú kontaktovať, aby pomohla tímu. "Budeme s Dominikou komunikovať. Záležať bude od súpera i povrchu, no verím, že ešte je iskierka nádeje, že by mohla v baráži nastúpiť. Ak sa rozhodne, že vynechá celý fedcupový ročník, budeme to rešpektovať a príležitosť dostanú mladé hráčky."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona