Moscovici verí, že Grécko získa splátku z úveru: Nemecko odporučí jej uvoľnenie

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 12:13 • 2 min
Moscovici verí, že Grécko získa splátku z úveru: Nemecko odporučí jej uvoľnenie

BRUSEL - Európska komisia verí, že Grécko do budúceho týždňa dosiahne dostatočný pokrok pri zavádzaní reforiem, aby mu ministri financií eurozóny na najbližšej schôdzi 16. júna mohli schváliť uvoľnenie peňazí z tretieho záchranného úveru.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes vo francúzskom parlamente eurokomisár pre hospodárske záležitosti Pierre Moscovici. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Grécko a jeho veritelia sa už dohodli na väčšine reforiem, ktoré musí krajina zaviesť, aby si otvorila cestu k peniazom. Ale niektoré body zostali otvorené a Atény ich musia uzavrieť, ak chcú do septembra dostať 10,3 miliardy eur z tretieho úveru.

 

Moscovici však poslancom francúzskeho parlamentu povedal, že podľa jeho názoru, budú môcť ministri financií, tzv. Euroskupina, na najbližšej schôdzi formálne rozhodnúť o odblokovaní 10,3 miliardy eur pre Grécko v niekoľkých splátkach.

 

Reuters dnes zároveň informoval, že nemecká vláda odporučí vyplatenie nasledujúcej splátky z úveru pre Grécko. Agentúra sa pritom odvoláva na list štátneho tajomník nemeckého ministerstva financií Jensa Spahna parlamentnému rozpočtovému výboru.

 

Rozpočtový výbor nemeckého parlamentu bude diskutovať o uvoľnení peňazí pre Grécko dnes popoludní.

 

Grécki poslanci minulý týždeň schválili ďalšie úsporné opatrenia, ktoré od nich požadujú veritelia, aby získali nielen ďalšiu splátku, ale aj prístup k lacným peniazom od Európskej centrálnej banky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies