Moscovici: Rokovania o gréckom záchrannom programe pokročili

NETKY.SK • 15 Február 2017, 11:24 • 2 min
Moscovici: Rokovania o gréckom záchrannom programe pokročili

ATÉNY - Komisár EÚ pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici ukázal pri svojej návšteve Atén optimizmus ohľadom prebiehajúcich rokovaní o gréckom úspornom programe.

slovakia

left justify in out

"Potrebujeme silné Grécko v srdci eurozóny," uviedol Moscovici po stretnutí s gréckym ministrom financií Euklidom Tsakalotosom.

 

Rokovania o dokončení hodnotenia záchranného programu pokročili, potrebné sú však ďalšie kroky, myslí si Moscovici. "V niektorých bodoch existuje približovanie, takže budeme môcť uzavrieť hodnotenie a pohneme sa ďalej," povedal novinárom. "Ešte musíme urobiť niekoľko malých krokov."

 

S Tsakalotosom hovoril o najbližšom zasadnutí Euroskupiny, ktoré sa bude konať v pondelok (20. 2.). Podľa Moscoviciho práca na dokončení hodnotenia pokračuje. "Dúfam, že nájdeme najlepšie riešenie pre všetky zúčastnené strany."

 

Situácia v Grécku sa podľa neho zlepšila. V roku 2016 krajina dosiahla stanovené fiškálne ciele, čo by sa jej mohlo podariť aj v tomto a nasledujúcom roku. "Na to potrebujeme ďalšie úsilie a reformy, aby sme zachovali dôveru." Grécko ukázalo vôľu a "kde je vôľa, je aj cesta," dodal Moscovici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona