Moscovici: Grécko nemôže rátať s odpísaním dlhu

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 08:43 • 2 min
Moscovici: Grécko nemôže rátať s odpísaním dlhu

BERLÍN - Grécko musí splatiť svoje dlhy a nemalo by očakávať, že jeho záväzky sa odpíšu. Komisár EÚ pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici to vyhlásil v pondelok. Podľa jeho slov Grécko musí zaviesť reformy.

slovakia

left justify in out

"Dlhy sa musia splatiť, to je jasné. Dlhy sa nemôžu zmazať. Nebude žiadna úprava dlhu, žiadne odľahčenie v oblasti dlhu,“ povedal Moscovici.


Podľa jeho slov je nevyhnutné riešiť sociálne problémy v Grécku, krajina však podľa Moscoviciho musí taktiež zavádzať reformy. Moscovici zároveň povedal, že riziko nákazy pre ostatné krajiny eurozóny je omnoho menšie ako pred dvoma rokmi. Eurokomisár zároveň zdôraznil, že krajiny musia vytvárať tlak na uskutočňovanie reforiem.


Moscovici okrem toho uviedol, že úspech summitu EÚ tento týždeň bude závisieť od toho, či sa Grécko zaviaže k uskutočňovaniu reforiem. "Myslím, že akýkoľvek druh dohody... závisí od silného záväzku gréckej vlády... uskutočňovať reformy, robiť opatrenia v súlade so všeobecnou dohodou z 20. februára,“ povedal Moscovici.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies