Moscovici: EÚ musí zakročiť proti daňovým únikom

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 10:36 • 2 min
Moscovici: EÚ musí zakročiť proti daňovým únikom

PARÍŽ - Nadnárodné firmy v EÚ musia platiť dane tam, kde im vznikol zisk. Vyhlásil to v pondelok európsky komisár pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici.

slovakia

left justify in out

EÚ musí skoncovať so situáciou, keď sa firmy prostredníctvom účelovo vytvorených dcérskych spoločností vyhýbajú plateniu daní v krajinách svojho pôsobenia, povedal pre rozhlasovú stanicu RTL. "Je kľúčové, aby nadnárodné spoločnosti platili dane tam, kde vytvárajú zisky," zdôraznil Moscovici. Návrhom smernice o zdaňovaní nadnárodných firiem sa zaoberá rada ministrov EÚ, dodal eurokomisár.

 

Európsky parlament odhaduje, že nadnárodné firmy ukrátia na daňových príjmoch členské štáty EÚ ročne o zhruba 70 mld. eur. Súčasné holandské predsedníctvo EÚ označuje daňovú problematiku za prioritu svojej ekonomickej agendy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies