Morrissey vydá v utorok prvý singel z očakávaného albumu

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 18:04 • 2 min
Morrissey vydá v utorok prvý singel z očakávaného albumu

BRATISLAVA - Britský hudobník Morrissey plánuje v utorok 13. mája vydať prvý singel z očakávaného albumu World Peace Is None of Your Business.

slovakia

left justify in out

Pôjde o titulnú skladbu nahrávky. Päťdesiatštyriročný spevák zverejnil aj obal novinky. Pózuje na ňom spolu s hnedým psom pred múrom, o ktorý je opretý starý motocykel.

 

Bývalý spevák už nefungujúcej kapely The Smiths plánuje desiaty počin vydať v júli. Nahrávka World Peace Is None of Your Business ponúkne dovedna 12 skladieb, pričom deluxe edícia bude obsahovať o šesť kúskov viac. Morrissey nahrával album vo Francúzsku. O produkciu sa postaral Joe Chiccarelli, s ktorým spolupracovali napríklad Elton John, U2, The Strokes či The White Stripes. 

 

Morrissey, celým menom Steven Patrick Morrissey, sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 70. rokov minulého storočia. S formáciou The Smiths vydal v rokoch 1984 až 1987 štyri štúdiovky, pričom všetky sa umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského albumového rebríčka. Po rozpade The Smiths odštartoval sólovú kariéru. Do roku 1997 vydal šesť sólových albumov, ktoré obsahovali skladby ako Suedehead, Piccadilly Palare, The More You Ignore Me, The Closer I Get alebo Alma Matters. Následne sa na pár rokov odmlčal, no po návrate bol ešte úspešnejší ako predtým. V roku 2004 vydal comebackovú nahrávku You Are The Quarry obsahujúcu singel Irish Blood, English Heart. O dva roky vydal ďalší album Ringleader Of The Tormentors a vo februári 2009 aj nahrávku Years of Refusal. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.gigwise.com a z archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona