Morgenstern nechýba v nominácii do Soči

NETKY.SK • 27 Január 2014, 14:34 • 2 min
Morgenstern nechýba v nominácii do Soči

VIEDEŇ - V rakúskej nominácii na zimné olympijské hry do Soči nechýba ani skokan na lyžiach Thomas Morgenstern, ktorý mal pred vyše dvoma týždňami hrôzostrašný pád na mamuťom mostíku HS-200 v Kulme. V Rusku by mohol súťažiť mesiac po vážnom zranení.

slovakia

left justify in out

Morgenstern už pred týždňom hovoril, že jeho štartu z lekárskeho hľadiska už nič nebráni. "Nechcem končiť kariéru pádom. Je tu určitý časový priestor, rád by som sa dovtedy predviedol aj na nájazdovej stope," uviedol Morgenstern.

Šéftréner rakúskej reprezentácie Alexander Pointner dodržal sľub, že svojmu zverencovi držal miesto v olympijskom tíme do poslednej chvíle. Miesto v družstve si zaslúžil, v tejto sezóne stál vo Svetovom pohári päťkrát na stupňoch pre víťazov a vyhral preteky v Titisee-Neustadte. Okrem 27-ročného Morgensterna sú v rakúskom výbere aj Thomas Diethart, Michael Hayböck, Andreas Kofler a Gregor Schlierenzauer.

Thomas Morgenstern v piatok 10. januára pri druhom tréningovom pokuse v Kulme v rakúskom stredisku Tauplitz/Bad Mitterndorf stratil vo vzduchu rovnováhu a približne z výšky šesť metrov spadol na hlavu i chrbát. Bezpostredne po nepríjmnej udalosti ho previezli do nemocnice v Salzburgu, kde bol šesť dní na jednotke intenzívnej starostlivosti. Osemnásobný zlatý medailista z majstrovstiev sveta následne "prešiel" na súkromnú kliniku Mariahilf v Klagenfurte, kde pokračuje v rehabilitácii a zotavovaní sa zo zranenia hlavy a pomliaždenia pľúc.

Druhý muž celkového poradia na 62. ročníku prestížneho podujatia Turné štyroch mostíkov na prelome rokov Morgenstern má v tejto sezóne smolu na ťažké pády. V polovici decembra musela rakúskeho skokana z pretekov v nemeckom Titisee-Neustadte transportovať helikoptéra do nemocnice vo Freiburgu. Dvojnásobný držiteľ veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári stratil po odraze kontrolu nad pravou lyžou a už nedokázal "ustáť" svoj let. Informácie pochádzajú z archívu agentúry SITA a webu laola1.at.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies