Morgenstern je po páde v kritickom stave, no mimo ohrozenia života

NETKY.SK • 10 Január 2014, 18:35 • 2 min
Morgenstern je po páde v kritickom stave, no mimo ohrozenia života

TAUPLITZ - Rakúsky skokan na lyžiach Thomas Morgenstern utrpel po piatkovom páde počas tréningu v Kulme vážne zranenia hlavy a pomliaždenie pľúc.

slovakia

left justify in out

"Je v kritickom stave a musí byť neustále pozorovaný," agentúra APA citovala ošetrujúceho lekára Josefa Obrista z nemocnice v Salzburgu. Morgenstern však podľa lekárov nie je v ohrození života. Obrist ďalej dodal, že jeho stav sa nedá porovnávať so zraneniami bývalého pilota F1 Michaela Schumachera, keďže skokan bol pri vedomý a dokázal jasne odpovedať na otázky. Napriek tomu musí byť 72 hodín na pozorovaní. "Riziko pri zraneniach hlavy je v tom, že stav pacienta sa môže zhoršiť, keďže môže prísť ku krvácaniu," uviedol vedúci oddelenia intenzívnej starostlivosti Wolfgang Voelckel.

Trojnásobný olympijský víťaz v druhom tréningovom kole neustál svoj let, v jednom momente ho vychýlilo na ľavú stranu a nasledoval nekoordinovaný, hrozivo vyzerajúci pád. Okamžite sa k nemu prihrnuli záchranári, ktorí ho po rýchlom ošetrení následne previezli do nemocnice. "Je pri vedomí a dokáže hýbať rukami aj nohami. To je v tejto chvíli najdôležitejšie," uviedol krátko po incidente pre ORF fyzioterapeut rakúskeho tímu Herbert Leitner.

Dvadsaťsedemročný Morgenstern zažil v priebehu mesiaca už druhý škaredý pád, 15. decembra počas podujatia v nemeckom stredisku Titisee-Neustadt rovnako neustál svoj let a zraneného ho musela odviezť helikoptéra do nemocnice. Stihol sa však zotaviť do štartu Turné štyroch mostíkov, na ktorom obsadil konečné druhé miesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies