Morgan Freeman má podľa Britov najsexi prízvuk

NETKY.SK • 16 Október 2015, 14:12 • 2 min
Morgan Freeman má podľa Britov najsexi prízvuk

BRATISLAVA - Herec Morgan Freeman má podľa ankety leteckej spoločnosti British Airways najatraktívnejší prízvuk spomedzi amerických celebrít.

slovakia

left justify in out

Na ďalších dvoch priečkach sa umiestnili speváčka Dolly Parton a herečka Reese Witherspoon.


Všetci traja menovaní pochádzajú alebo vyrastali v Tennessee, čo potvrdzuje britskú náklonnosť k akcentu tohto juhovýchodného štátu. Do ankety sa zapojilo 1000 britských a 1000 amerických respondentov, pričom Američania zas mali hlasovať o najpríťažlivejšom prízvuku v rámci Veľkej Británie. Štvrtina z nich si myslí, že najkrajšie rozprávajú obyvatelia škótskeho Glasgowa. Na druhom mieste skončil londýnsky dialekt cockney, ktorého predstaviteľom je napríklad herec Michael Caine. Podľa Američanov je Britom s najsexi hlasom Sean Connery. Po ňom nasledujú Hugh Grant a Keira Knightley. Dodatočným zistením prieskumu bolo, že oba štáty majú problém s určovaním akcentov. Až 97 percent Britov si splietlo kanadský s americkým, zatiaľ čo 90 percent Američanov identifikovalo austrálsky prízvuk ako britský.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies