Moravec bol v detstve invalidom, teraz má striebro

NETKY.SK • 11 Február 2014, 12:35 • 2 min
Moravec bol v detstve invalidom, teraz má striebro

SOČI - Český biatlonista Ondřej Moravec nemal nikdy vrcholovo športovať, momentálne však oslavuje striebornú medailu zo stíhacích pretekov na zimných olympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

Vážna diagnóza mu v mladosti takmer skrížila plány, lekári mu nechceli dovoliť aktívny pohyb na lyžiach. V detstve bol Moravec invalidom, trpel Perthesovou chorobou, ktorá postihuje bedrový kĺb. Po liečbe mu povedali, že bude môcť rekreačne jazdiť na bicykli a plávať, ale nič viac. On pritom rád lyžoval a nechcel sa toho vzdať. Stal sa rebelom a keď zistil, že necíti žiadnu bolesť, začal telo postupne cvičiť. "Mojej mame sa to vôbec nepáčilo. Veľmi mi to zakazovala, ale keď videla, že do toho lyžiarskeho klubu stále chodím a nič sa nedeje, prestala s tým. Lekári na kontrolách sa ma pýtali, či chodím do posilňovne a kládli mi podobné otázky, ja som im nič nepovedal. Tajil som to. Asi to neskôr zistili, ale priamo som im to nepovedal," prezradil pre iSport.cz Moravec.

Smiať sa môže dodnes. Po boľavom kĺbe nie je ani pamiatka. "Som rád, že to tak dopadlo a nemám žiadne zdravotné problémy," doplnil Moravec, ktorý o svojich patáliách z detstva nehovorí rád. V prípade neúspechov sa totiž na to nechce vyhovárať a utešovať sa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies