Moravčík: Škóti idú do kvalifikácie na MS bez hviezd

NETKY.SK • 10 Október 2016, 15:33 • 2 min
Moravčík: Škóti idú do kvalifikácie na MS bez hviezd

BRATISLAVA - Podľa futbalového internacionála Ľubomíra Moravčíka nemá Škótsko, najbližší súper Slovenska v kvalifikácii o postup na MS 2018, v súčasnom kolektíve nijakú hviezdu.

slovakia

left justify in out

"Najznámejším hráčom je Darren Fletcher, ale hviezda...? Neberte to ako frázu, keď poviem, že Škóti sú tím. V minulosti mali veľké mená, Law, Bremner, Dalglish, Souness, Robertson, no nikdy nič nevyhrali," skonštatoval v rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu 51-ročný bývalý výborný stredopoliar, ktorý pôsobil v škótskom Celticu Glasgow počas svojej kariéry 3,5 roka. S tímom získal dva majstrovské tituly, jeden pohár a dva ligové poháre.

Celtic už zďaleka nemá takých kvalitných hráčov ako na prelome tisícročí, keď si jeho dres okrem nitrianskeho rodáka Moravčíka obliekali aj Jackie McNamara, Henrik Larsson, Chris Sutton, Johan Mjällby, Stilian Petrov, Paul Lambert či Neil Lennon, napriek tomu účinkuje v skupinovej fáze Ligy majstrov 2016/2017. "Aj od nás idú tí dobrí kúsok na západ, do českých klubov, ekonomicky stabilnejších. Dobrí Škóti odchádzajú na juh, do Anglicka. Hrajú tam v ťažšej, lepšej súťaži a majú odtiaľ bližšie do národného tímu," poznamenal Moravčík pred utorňajším duelom SR v Trnave proti Škótsku. Ostrovania majú v tabuľke F-skupiny po dvoch odohraných stretnutiach štyri body, domáci nulu - aj v kolónke strelených gólov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona